Reglament cursa 10km

(Campionat de Catalunya 10 km en ruta)

 Reglament 10ª CURSA 10 KM Ciutat de Vilanova i la Geltrú Campionat de Catalunya 2023

1)La cursa està oberta a totes les persones que vulguin participar-hi. El mínim d’edat per participar a la prova són 15 anys. Els menors de 18 anys hauran de portar signada l’autorització del pare, mare i/o tutor legal, per entregar-la el dia de la recollida del dorsal.

2)Per poder participar en el Campionat de Catalunya de 10km en ruta és imprescindible tenir degudament tramitada, per la temporada en curs, la llicència de la Federació Catalana d’Atletisme i competir en les distàncies autoritzades per a cada categoria

3)Els atletes estrangers amb llicència de la FCA podran participar en el Campionat, però no podran assolir medalla ni títol de Campió de Catalunya, a excepció d’aquells atletes estrangers que per 3er any consecutiu hagin diligenciat llicència amb la FCA.

4)És obligatori que els participants competeixin amb la samarreta del seu club, podent el Jutge Àrbrite impedir la participació de qui no compleixi aquesta norma.

5)Les inscripcions al Campionat de Catalunya de 10km hauran de fer-les els clubs a través de la plataforma SDP. La data límit d’inscripció serà el dilluns anterior al campionat. Així mateix, també s’haurà de fer la inscripció de pagament al club organitzador quedant exclosos d’aquest pagament els 10 primers atletes del Rànquing Català Absolut de la prova de 10km en ruta. Els atletes federats independents (que no pertanyen a cap club) , que vulguin optar al Campionat de Catalunya de 10 km, hauran d’enviar un correu a mariajesus@fcatletisme.cat i ella els hi tramitarà la inscripció per la plataforma SDP. Aquests atletes també hauran de fer la inscripció de pagament al organitzador.

6) Els clubs que inscriguin més de 10 atletes a la prova de 10km en ruta rebran una bonificació de 30€ que es realitzarà durant la primera setmana de juny per transferència bancària al compte del club.

7)Les reclamacions han de fer-se, per escrit, al Jutge Àrbitre, fins a 30 minuts després d’haver-se fet públics els resultats o de succeït l’incident, dipositant la quantitat de 50€, que seran retornats en cas de ser acceptada la reclamació.

8) En aquesta edició de la 10ena Cursa Ciutat de Vilanova Campionat de Catalunya de 10km en ruta es faran classificacions de 5 en 5 anys a partir dels 35 anys, tant per als homes com per les dones federats/federades

9)Premis.

9.1 Atletes Federats (amb llicència federativa de la FCA)

Es lliurarà medalla als tres primers classificats absoluts (dones i homes). A la categoria Màster es lliurarà medalla als tres primers classificats (dones i homes) a partir dels 35 anys, tant per als homes com per les dones.

També es lliurarà premis econòmics als 3 primers classificats Absoluts del Campionat de Catalunya tant en la categoria masculina com femenina. Els imports dels premis seran 300€ pel Campió/na de Catalunya, 200€ pel Subcampió/na i 100€ pel 3er/a classificat/da.

9.2 Atletes Open (sense llicència federativa de la FCA o que no han tramitat la inscripció com a federat tot i ser-ho)

Es lliurarà medalla als tres primers classificats Absoluts (dones i homes) Open i també en les categories SUB18 i SUB 23 (dones i homes) i també als 3 primers locals absoluts (dones i homes). No hi ha haurà premis per la resta de categories.

10) La Federació Catalana d’atletisme ni tampoc l’organitzador del campionat no es fan responsables dels possibles danys morals i/o materials que poguessin causar o causar-se els participants.

11) La sortida es donarà el diumenge dia 21 de maig de 2023 a les 9:30 hores en la recta de davant de  la Plaça del Port de Vilanova i la Geltrú.• El tancament de la prova es produirà al cap d’una hora i 20 minuts d’haver començat a les 10h 50min.

12)La sortida i arribada estaran situades al Passeig Marítim, a la recta de  la Plaça del Port.

13) La distància és de 10 km homologada per la Federació Catalana d’Atletisme en un circuit de 5 km al que se li donaran dues voltes.

14)L’avituallament serà al km. 5 i a l’arribada.

15)Tots els participants, pel sol fet d’acabar la cursa, rebran un obsequi (samarreta tècnica). Per les inscripcions efectuades a partir del 11 de maig no podem garantir la talla de la samarreta.

16) Les inscripcions dels que no participen al Campionat de Catalunya es podran fer per Internet a la pàgina web http://www.cursa10kmvng.com, inscripcions limitades a 600 atletes previ pagament amb targeta de crèdit o inscripció presencial en un dels establiments col·laboradors de la cursa. Quedaran tancades independentment del nombre d’inscrits el dia 17/05/2023 a les 23:59h.

17)El preu de la inscripció és de 15€ amb xip de lloguer i 13€ pels titulars del xip groc fins el 30 d’abril de 2023. Del 1 de maig al  17 de maig serà de 17€ i 15€ respectivament. I el dissabte 20 de maig de 19€ i 17€ respectivament. En aquesta cursa es podrà comprar un xip groc de propietat per atleta afegint 10€ al preu de la inscripció.  Un cop realitzada la inscripció no es tornarà l’import de la mateixa si la no participació de l’atleta és per causes alienes a l’organització.

18)Les inscripcions anticipades es podran fer a partir del 20 de març de 2023 i fins a cobrir les 600 inscripcions. No es faran inscripcions sota cap concepte el dia de la cursa.

19)Control mitjançant xip. Els que disposin de xip groc ho han de fer constar a la inscripció. Els que no en disposin se’ls hi facilitarà un de lloguer adherit al dorsal.

20)El dorsal, el xip i el regal es podran recullir el dia abans de 17h a 21,00h o el mateix dia fins a les 9:15h al Centre Civíc que hi ha davant de la Plaça del Port del Passeig Marítim . A partir de les 9:15 no es lliuraran dorsals.

21)El lliurament de premis es farà a les 11:15 hores i es lliuraran trofeus als 3 primers homes i a les 3 primeres dones de la general, i medalles conmemoratives als tres millors classificats i classificades de cada categoria. Els que tinguin premi a la general no en tindran a la seva categoria. I trofeus als tres primers masculins i femenins local. Els guanyadors també rebran un premi en metàlic de 120€ si milloren la marca de la prova que actualment és de 31′18″ Homes (Llorenç Esteve Pons Edició 2019)  i 35′17″ Dones (Miriam Ortiz Rivas Edició 2018).

22)Les categories Open es regiran per l’any de naixement i quedaran establertes, tant per a la masculina com per a la femenina:

CATEGORIESData de NaixementHOMESDONES
(Sub 18) Nascuts entre el 22/05/2005 i el 21/05/2008
(Son els que tenen 15 anys o més però no han complert 18 anys)
12
(Sub 23/Sub20)Nascuts entre el 22/05/2000 i el 21/05/2005
(Son els que tenen 18 anys o més però no han complert 23 anys)
34
(Absoluta)Nascuts el 21/05/2000 o abans.
(Son els que tenen 23 anys o més)
56
 (Locals) Nascuts a Vilanova i la Geltrú  78
   
   
 
   
 
• Les reclamacions es faran per escrit al Club Atletisme Atletesvng.org, el qual decidirà en un termini de 7 dies; la decisió que adopti serà inapel·lable.• L’organització pot demanar el DNI o similar per a comprovar l’edat de l’atleta.• Les imatges que es prenguin dels participants es podran utilitzar per fer difusió de la mateixa prova o de les següents edicions.• Els participants permeten explícitament que el seu nom, cognoms, sexe, i any de naixement apareixin a les llistes públiques d’inscrits, així com als resultats si acaben la cursa seguint la normativa establerta. •  L’organització no es fa responsable dels danys que es puguin fer els corredors o que aquests puguin ocasionar a tercers.• L’organització recomana als participants fer-se una revisió mèdica i/o prova d’esforç a totes aquelles persones que no hagin corregut una prova de similars característiques anteriorment o portin un periode perllongat de temps sense fer activitat fisica. A tal efecte, l’organització no es fa responsable de qualsevol patologia mèdica que pateixi el corredor durant la cursa i/o durant les hores posteriors a la final de la mateixa.
• El fet d’inscriure’s a la prova és motiu d’acceptació del present reglament. • Pel sol fet de participar-hi, s’accepta aquest reglament. Tot el que no hi sigui especificat, queda sota la decisió de l’organització.